Közösségépítő hétvége a Bánságban

lejegyezte: Boros Emilia

A Temesvári Magyar Baptista Gyülekezet negyedik alkalommal szervezett közösségépítő, hitmélyítő hétvégét 2018 szeptemberében. Erre az alkalomra a Precept Ministries International Surduc-i tó partján levő konferencia központjában került sor, ahol a közösséget verőfényes napsütés, színpompás őszi táj, gazdagon megterített asztal várta.

,,Jöjjetek velem csak ti magatok egy lakatlan helyre, és pihenjetek meg egy kissé”-ezzel az Igével, Jézus szavaival köszöntötte az egybegyűlteket Boros Róbert lelkipásztor, majd arra bátorított mindenkit, hogy ezen a ,,csendes hétvégén” próbáljon mindenki Istenre és egymásra figyelni, feltöltődni, lelkiekben gazdagodni.

A másfél nap alatt kicsiknek és nagyoknak, időseknek és fiataloknak egyaránt lehetőségük volt hosszú sétákat tenni a tóparton, vízibiciklizni, beszélgetni, röplabdázni, játszani, de természetesen a közösséget érintő gyakorlati kérdéseket is megbeszélték, egymást bátorítva, segítve.

A hétvége témája a Lelki növekedés volt, de olyan kérdések megbeszélésére is sor került, mint a keresztyén élet gyakorlati megnyilvánulásai, gyereknevelés, közösségi oldalak használata, napi csendesség, megbocsátás, korrupció. Nagy hangsúlyt fektettek a közös éneklésre, imádkozásra, egymás mélyebb megismerésére is.

Hálásak vagyunk elsősorban Istennek a szép időért, oltalomért, gazdag testi- és lelki táplálékért, ugyanakkor bízunk benne, hogy ezt a hagyományt megőrizhetjük és a jövőben is folytathatjuk.

Kiemelt köszönet illeti a Magyar Kormányt, aki a Bethlen Gábor Alapon keresztül támogatta a rendezvény megvalósulását.


Megosztás

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..