Együtt a bánsági magyar gyermekszívekért!

2018. március 17-én több, mint húsz Bánságban élő vasárnapi iskolai tanító, keresztyén pedagógus tartott konferenciát ,,A tinédzserkor kihívásai” témával a Temesvári Magyar Baptista Gyülekezet szervezésében. Az alkalom kötetlen beszélgetéssel indult meleg tea, kávé mellett, majd néhány lelkes fiatal az alkalomhoz illő énekekkel hangolta a szíveket a napi téma feldolgozására.

Ezután imában hozták Isten elé gondjaikat, örömeiket azzal a hittel, hogy a Teremtő és gondviselő Istennél minden problémára van megoldás.

Az alkalom második felében meghallgatták Buzás-Gere Henrietta, nagyváradi keresztyén pszichológus előadását a fenti témában, aki felsorolta a tinédzserkor jellemzőit, majd felvázolta azokat a lehetőségeket, gyakorlati tennivalókat, amelyeket alkalmaznunk kell gyermekeink, ifjaink egészséges lelki fejlődésének elősegítésére.

A pszichológusként és gyermek-bibliakörök vezetőjeként dolgozó előadó hangsúlyozta, hogy nagyon fontos a függőségek kialakulását megelőző prevenció, a tinédzserek meghallgatása és nem a tiltás, hanem a velünk való együtt gondolkodás kialakítása. Mivel identitáskereső fázisban vannak, elengedhetetlenül fontos tudatosítani, milyen nagy érték van bennük, mennyire drágák és értékesek elsősorban Isten, de mindannyiunk szemében.

Nagyon sok gyakorlati tanács is elhangzott arra nézve, hogyan közeledhetünk gyermekeinkhez, megelőzve az érzelmi eltávolodást, elszigetelődést.

Az alkalom végén meleg ebéd mellett még lehetőség volt a kapcsolatok ápolására, táborszervezési kérdések megbeszélésére, egymás bátorítására. Mindnyájan egyetértettek abban, hogy csak összefogással és hittel szolgálhatnak együtt a bánsági magyar gyermekszívekért.

Az esemény megvalósítását támogatta a Várbástya Egyesület által létrehozott Temes Megyei Magyar Közösségfejlesztési Alap.

Boros Emília, az Erdélyi Baptista Vasárnapi Iskolai Szövetség elnöke

Megosztás

Comments are closed