Örök élet? Ez valóság?

Erre a kérdésre minden ember szeretné ismerni a pontos választ. És ezt a választ nem is olyan nehéz felfedezni.

A Biblia világosan beszél erről, azt mondja, hogy Isten a teremtéskor az ember szívébe helyezte az örökkévalóság gondolatát is (Préd 3,11 ). Éppen ezért minden ember érzi azt, hogy van tovább a halál után.

Ez a tudat minden népcsoportban ott van, megtaláljuk ezt hitükben, kultúrájukban, szokásaikban.

Csak a modern ember nyomja el a tudatában ezt, de biztos céllal. Ha van élet a halál után, akkor lesz találkozás azzal aki ezt elrendelte, akkor lesz számadás a földi életért, lesz ítélet.

Tehát készülni kellene erre, úgy kellene élnie, hogy elkerülje az ítéletet, ezt pedig nem akarja.

Nem akar tudni, vagy gondolni rá, mert ha ezt elfogadja, a lelkiismerete is figyelmezteti, vádolja cselekedetei miatt, és hogy ezt elnémítsa kezdi tagadni az egészet. Ha nincs élet a halál után, nem lesz ítélet, nem lesz számadás a tettekért, lehet élni akárhogy.

Ezt a tudatot el lehet nyomni egy egész életen át, de szembe kell vele nézni az élet végén, vagy olyan pillanatokban, mikor az ember halálközelbe kerül, és az egész élete lepereg előtte. Akkor minden ember tudja, vagy tudomásul veszi: van tovább is, van élet a halál után, de sokszor már késő, nem lehet változtatni, eldőlt a sorsa örökre.

Az élet folyamán még van idő, lehetőség változtatni, az örökkévaló sors felől.

A Biblia leírja egy ember kérdését: “Uraim, mit kell cselekednem, hogy üdvözüljek?”  és megadja az egyszerű de biztos választ: “Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz mind te, mind a te házad népe!”

Elfogadni és hinni amit a Biblia mond, azt ami mélyen a szívedbe, elmédbe van írva, nagy bölcsesség.

A Biblia leírja: van örök élet, lesz számadás, lesz megjutalmazás, vagy örök büntetés, mert Isten nem gonoszságra, bűnre teremtette az embert, de az ember választott, és célt tévesztett.

Mégis Isten felkínál egy lehetőséget, megoldást:

– felhagyni a bűnnel, vagyis megtérni Istenhez,

– beismerni a bűnt, és elfogadni az általa küldött helyettes áldozatot, Jézus Krisztust, mint személyes megváltót.

Aki ezt megteszi, és nyilvánosan is megvallja, megtapasztalja Isten újjáteremtő munkáját, új természetet nyer, más ember lesz, nem szereti, nem és nem kívánja már a bűnt.

Ez nem csupán elmélet, ezt minden igaz keresztyén megtapasztalta, te is részese lehetsz. Ha kérdéseid vannak, keress meg egy olyan keresztyént, aki már megtapasztalta ezt, és segíteni fog neked is.

Csak egy nagy kérdőjel van: akarod-e?

Megosztás

Comments are closed