Melyik a jó vallás?

írta Nagy Géza

Lehet már találkoztál ezzel a kérdéssel, lehet gondolkoztál is rajta, majd lezártad a kérdést, mondva „ebben születtem ebben is halok meg”. Valóban ennyire közömbös ez a kérdés? Ennyire jelentéktelen?

Általánosan ismert az, hogy a vallás területén hallunk Istenről, örök életről, arról, hogy mi is lesz a halál után.

Valaki úgy fogalmazta meg: minden vallás jó, Istenhez vezet, a vallások olyanok mint egy út a hegyen felfelé, és minden út a csúcsra vezet, minden vallás Istenhez vezet.

Ez az emberi látás, és a mi látásunk néha elég rövidlátó lehet, ellátunk a hegy csúcsáig de onnan nem tovább, pedig Isten a mi hegyeinknek fölötte van.

Sajnos még az sem igaz, hogy minden vallás közelebb visz Istenhez. Ha a mi utainkon eljutnánk Istenhez, milyen Isten lenne az?

De Isten magasabban van mint azok a csúcsok, amelyekre mi tudunk eljutni.

Csak az az út vezet el Istenhez, amit Isten készített, Isten adott az embernek: az pedig Jézus Krisztus, Ő mondta: „én vagyok az út, igazság és az élet, senki sem mehet az Atyához csak én általam”.

Hogyan juthat tehát az ember Isten elé?

A vallási szertartások, papok, prédikátorok nem vihetnek oda? A jó tettek nem segítenek oda?

Nem! Miért?

Mert az ember természeténél fogva teljesen rossz, és ez onnan ered hogy Ádámban mind ott voltunk és fellázadtunk Isten ellen, mikor engedetlenek voltunk. „A bűnnek zsoldja a halál” – mondja Isten a Bibliában, márpedig mi örököltük a bűnt, és tettük a bűnt, így meghaltunk szellemileg.

Az egyetlen megoldás ahhoz, hogy Isten megmaradjon igazságosnak, aki betartja szavát, de az embernek is legyen lehetősége a megmenekülésre, az volt, hogy valaki, aki bűntelen, elszenvedje helyettünk a büntetést. Ezért küldte el Isten a Fiát, Jézus Krisztust, aki a mi bűneinkért halt meg.

Isten ezt kínálja minden embernek, mint szabadulást a bűn következményétől, mint egyetlen utat, amelyen hozzá juthatunk.

Az ember előtt csak két lehetőség van, elfogadja ezt, vagy visszautasítja, ez dönti el örökkévaló sorsát.

Ez nem vallás kérdése, hanem egy személyes döntés.

Ha te például Jeruzsálembe akarsz eljutni, nem társulsz ahhoz a csoporthoz amelyik Londonba megy, hanem megkeresed azok csoportját akiknek ugyanaz a céljuk, mint neked. Nos, így van a vallásokkal is: sokan mondják, hogy Istenhez akarnak jutni, de csak azon az úton mennek, amelyik egy hegycsúcsig jut el. Azokhoz kell társulj, akik egész Istenig jutnak el, mert a jó úton, jó irányba mennek.

Keresd ezt az utat, keresd Jézus Krisztust, hogy megismerd Őt, megismerd az Ő akaratát és megértsd, mit jelent ezen az úton járni.

Isten a Bibliában kinyilatkoztatta ezt az utat.

Éppen ezért bármilyen vallásúnak vallod magad, olvasd a Bibliát, Isten az igazi keresőnek választ ad, megmutatja az igazi utat.

Megosztás

Comments are closed