Keresztyén vagy?

Lehet megdöbbent ez a kérdés, hogyan is kérdezhet valaki ilyet tőled, hisz te, egy keresztyén társadalomnak vagy a tagja, és sorolhatod tovább az érveket.

De kik is a keresztyének?

A Biblia azt mondja, először Antiókhiában nevezték Krisztus követőit keresztyéneknek, eredeti szóval “krisztianosz” aminek jelentése “krisztusi”, ami meg is magyarázza mit jelent keresztyénnek lenni, Krisztusi minta szerint élni.

Milyen messze áll a mai keresztyén társadalom ettől a mintától, de nem is ez a lényeges kérdés az egyes ember számára, hanem az, hogy hol áll ő ehhez a mintához viszonyítva!

Egy napon mindenki személyesen fog Isten ítélő széke előtt állni, akkor nem a keresztyén világért fog felelni, hanem személyes életéért, saját tetteiért, és nem takarózhat a keresztyénnek nevezett világ szokásaival, erkölcsével.

Mit jelent tehát krisztusinak lenni, vagyis igazi keresztyénnek lenni?

A Biblia pontos útmutatást ad ezen a téren.

Röviden válaszolva: az a keresztyén aki Istenben hisz!

Mégis, a Biblia azt is mondja, hogy az ördögök is hisznek, de nem keresztyének!

Miért? Mert a valódi, igaz hitnek van tárgya, vannak megnyilvánulásai, és vannak következményei.

Mi az ami a keresztyén ember hitét megkülönbözteti minden más hittől? vagy:

Mit hisz a keresztyén ember?

Azt amit Isten a Bibliában mond a mindenkor emberének, vagyis:

1. Minden ember bűnös, örökölte a bűnt, Ádámban ott volt, és vétkezett, lázadt Isten ellen, az ördög oldalára állt, inkább a kígyóra, az ördögre hallgatott, neki hitt, nem Istennek.

Ennél fogva szolgája, sőt rabja, lett a bűnnek, így folytonosan tette is azt. Nincs egy földi ember sem, aki ne vétkezett volna.

2. A keresztyén ember hiszi amit Isten mondott a bűn következményéről, hogy a bűnnek zsoldja, fizetsége a halál, az örök elválasztás Istentől, az örök gyötrődés helyén. A Bibliában Isten világosan beszél arról, hogy a halál nem megszűnés, nem megsemmisülés, ahogy sokan szeretnék!

3. De a keresztyén ember hiszi azt is, hogy Isten kegyelmi ajándéka a bűnös számára, a bűneinek bocsánata, az örök élet, Isten dicső jelenlétében.

Ez Istennek nagyon sokba került, mivel igazságos, a bűnt nem nézhette el, meg kellett büntesse, de csak olyan valaki vehette magára az ember bűnét, aki maga nem volt bűnös, nem kellett a saját bűneiért fizessen. Csak így fizethetett a más bűnéért.

Ez a valaki Jézus Krisztus volt, Isten Fia.

4. A Bibliában Isten arról is világosan beszél, hogy ez nem automatikusan minden emberé, hogy minden ember fel van mentve a bűn következményétől, hanem arról beszél, hogy minden ember aki részesülni akar ebben az ajándékban, személyesen, tudatosan, el kell fogadja azt, személyesen kell nyilatkozzon erről.

Ha valaki visszautasítja, vagy egyszerűen figyelmen kívül hagyja ezt a felkínált kegyelmet, az Isten örök ítélete alatt marad, és viseli a bűn következményét.

Döntésed, hogy hiszel Istennek, elfogadod kegyelmi ajándékát, vagy egyszerűen nem érdekel, – nyilvános -, életed minden mozzanata erről beszél!

Isten azt mondja, ha szívedben hiszel, és száddal megvallod, örök életed van.

Ha igazi keresztyén akarsz lenni, hinned kell Isten beszédének, amit a Bibliában kijelent!

Ha valaki hiszen Istennek, bánja és beismeri bűnösségét, elfogadja Isten ajánlatát, nem marad ugyanaz az ember továbbra is.

Isten válaszol erre a hitre, új emberré teszi, új természetet ad neki, már nem kívánja a bűnt, és keresi azt hogy Isten akarata szerint éljen. Ez a folyamat a megtérés és újjászületés, így lesz valaki igazi keresztyén, vagyis krisztusi.

Aki nem ment át ezen a folyamaton, az nem keresztyén! Olyan ez mint akit Szabónak hívnak, ez a neve, de fogalma se nincs a szabósághoz.

Milyen keresztyén vagy? Csak a neved az, vagy valóban “krisztusi” vagy?

Ha igazi keresztyén akarsz lenni, határozd el ezt komolyan, vállalj minden következményt, mond el ezt imában Istennek, olvasd a Bibliát, fogadd hittel azt amit Isten mond, engedd hogy életedet változtassa meg. Keress egy olyan lelki közösséget, ahol Isten tiszta igéjét, beszédét, hirdetik és élik, ez segíteni fog, hogy hitedet a Bibliára építsd, megéld azt. Ha valamit nem értesz meg, bátran kérheted más igazi keresztyének segítségét is.

Soha, senkit nem láttam, aki megbánta volna ezt a döntést, de olyanokkal találkoztam, akik bánták azt hogy nem előbb tették meg ezt a lépést.

Gondolkozz ezen és válaszolj Isten kegyelmi ajánlatára!

Légy igazán keresztyén!

Megosztás

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..