Miért van szükséged Jézus Krisztusra?

Miért van szükséged Jézusra?

Honnan tudhatom meg, hogy feltétlen Jézus Krisztusra van szükségem?

Csak Jézus Krisztus bocsáthatja meg a bűnöket, a szentek nem segíthetnek?

A tisztító tűzben nem tisztulhatok meg?

És még több hasonló kérdést tesznek fel az emberek. A válasz is sokféle lehet, de a helyes, minden kritikát kiálló választ a Biblia adja meg.

Miért? Mert a Biblia Isten beszédét tartalmazza, amelyet az emberhez intéz. Ez az a beszéd amely az embert a maga valóságában mutatja be, bűneivel, Isten elleni lázadásával együtt, de Istent is bemutatja, igazságosságát és kegyelmességét is, és a szabadulás egyetlen lehetőségét is feltárja.

Miért van tehát szükséged Jézus Krisztusra?

1. Mert bűnös vagy, örökölted a bűnt, és cselekedted azt.

Ádámban te is ott voltál amikor vétkezett, és a sok bűnről, rosszról amit tettél egész életed alatt ne is beszéljünk.  A bűnnek zsoldja, fizetsége pedig a halál, a testi és örök halál. Ez utóbbi nem megsemmisülés, hanem egy olyan lét, ahol Istentől elválasztva lesz a bűnös, a kín és a gyötrelem helyén.

2. Szükséged van Jézus Krisztusra mert Isten igazságos.

Ha pedig igazságos, akkor bűneidért meg kell büntessen, téged, vagy valaki mást, aki magára vállalja a te bűneidet. És Jézus Krisztus az aki ezt megtette helyetted. Így te mentesülhetsz bűneid büntetése alól.

3. Szükséged van Jézus Krisztusra mert Isten kegyelmes is.

Isten a Bibliában határozottan kijelenti, hogy nincs más közbenjáró, nincs más helyettes áldozat a bűnért akit elfogadhat, csak Jézus Krisztus.

Isten kegyelme az hogy Őt elküldte e földre, majd sújtotta bűneid büntetésével, a te tennivalód az hogy elfogadd ezt a kegyelmi ajándékot.

Nem segíthetnek rajtad sem a szentek, sem Szűz Mária, ők is kegyelemre szorult bűnös emberek voltak, még a saját bűneiket sem tudták lefizetni. Ők is kellett volna fizessenek a bűnért. Az ő bűneiket is Jézus Krisztus fizette le.

Csak Jézus Krisztus az aki nem kellett a saját bűnei miatt fizessen, így fizethetett a te helyedben.

Ezért van feltétlen szükséged Jézus Krisztusra.

Ő halt meg a te bűneidért, és ha ezt elfogadod, felhagysz a bűnözéssel, vagyis megtérsz, a magad felett való jogot teljesen átadod neki, fel vagy mentve Isten előtt a bűn alól, sőt Isten kedvesen fogad, mint azt aki Fiának áldozatát elfogadta.

Isten a fiának fogad el, ha hiszel benne, ez pedig a kegyelem legnagyobb mértéke amelyre senki ember nem volt és nem lesz érdemes.

Sokan tekintenek másként Jézus Krisztusra, például mint egy jó barátra, akivel szembe sok mindent megengedhetnek maguknak, vagy úgy mint aki eszköz lehet a lelkiismeret megnyugtatására, a múlt elfelejtésére.

Sokan úgy gondolják, ők rendelkeznek vele, ők mondják meg hova üljön, hol legyen a trónja, mit tegyen, pedig Ő az Isten, Neki adatott minden hatalom mennyen és földön, Ő az aki az Atya Istennel együtt ül a trónon, aki előtt a mennyei hatalmasságok is térdre borulnak.

És akkor ki vagy te földi bűnös ember, hogy rendelkezni akarsz vele? Hogy te akarod megállapítani a szabályokat, mit tegyen, vagy hogy tegyen Ő? Te el kell fogadd az Isten által megállapított szabályokat.

Ha akarod bűneid bocsánatát, a múlt rendezését, ha akarsz örök életet, ha a jövődet akarod biztosítani, Jézus Krisztusra van szükséged, de úgy mint Isten Fiára, aki magára vette bűneidet, elszenvedte helyetted a büntetést, és most Ő akar Úr lenni életed felett.

Keresd ezért az Ő akaratát, olvasd a Bibliát, az Ő beszédét, ahol megtalálod Őt, és teljes szívvel engedelmeskedj neki.

Megosztás

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..