Gyermek csoportok

irta Szilágyi Emilia

„Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket, és ne tiltsátok el őket, mert ilyeneké az Isten országa.”
Márk evangéliuma 10:14
Gyülekezetünkben is évek óta lelkiismeretesen és buzgón folyik a gyermek munka.
Jelenleg ez a munka három csoportban történik:
– kiscsoport (óvodás gyermekek)

– közép csoport (iskolás gyermekek)

– tini csoport (középiskolás tinik)

Úgy a kicsi gyermekek, mint az iskolások és a tinik is szeretettel és vággyal teli szívvel jönnek el ezekre a vasárnapi iskolai alkalmakra.
A tanítóknak és a gyülekezetnek is az a célja ezzel a munkával, hogy a gyerekeket már a legfrissebb korban kezdje el Istenhez vezetni, hogy tanuljanak Jézusról és az Ő csodálatos életéről itt a földön, arról hogy nekik is megbízatásuk van ezen a földi létben és szeretnénk ha a gyerekek felismernék Isten csodálatos szeretetét és életüket reá bíznák.
A gyerekeknek különböző alkalmak szoktak szervezve lenni, ahol a tanulás mellett kikapcsolódhatnak és közösséget vállalhatnak más gyerekekkel. Táborokba szoktak eljárni, különböző gyermeknapi alkalmakra, ének-zene napra és a tinik gyakran eljárnak missziózni is.

Egy Ötvösd nevezetű kis falucskában, Temes megyében is részt vállalt a gyülekezetünk a gyerekmunkában. Havi rendszerességgel kisebb, nagyobb csoportok látogatnak el az ötvösdi iskolában, ahol a gyermekek érdeklődve és szeretettel várják, hogy újabb igazságokat tudjanak meg a Bibliáról és Istenről. A gyerekek nagyon lelkesen és rendszeresen vesznek részt ezeken az alkalmakon és bennünk is már felismerhető a missziós lelkületet, hiszen rendszeresen elhívják a barátaikat, testvéreiket, unokatestvéreiket és szomszédaikat ezekre a programokra.
Isten megáldotta ezeket az alkalmakat és ezeket a gyerekeket, de továbbra is szükségünk van az imában hordozásra és a bátorító szavakra.

Comments are closed