Beszámoló a Nagykövéresi Közösségi napról

A Temesvári Magyar Baptista Gyülekezet immár 2. alkalommal szervezett közösségi napot Nagykövéresen. A közösség tagjai a nagyváros zaját maguk mögött hagyva, kint a természetben ápolták a testvéri kapcsolatokat. 2017 szeptember 9.-én szombaton gyűlt össze a közel 70 személyből álló csapat Temesvárról és néhányan Ötvösdről.

A délelőtt folyamán lelki feltöltődésre volt lehetőség. A szervezők igyekeztek változatos programokkal szolgálni a résztvevők felé. Istent dicsérő énekekkel kezdték a napot, hálát adva a megtartásért, azért hogy most így együtt lehetnek. Ezután fórumbeszélgetésre került sor, melynek témája a félelem volt. Mit kezdjünk a félelmeinkkel, hogyan kezeljük őket, mit tanít ezzel kapcsolatban a Biblia?

A különböző korosztályból és különböző háttérből jövő megkérdezettek egyetértettek abban, hogy a félelem bárkit megkörnyékezhet. Ezek lehetnek vélt vagy valós félelmek. A szülő aggódik és félti gyermeke jövőjét, a nyugdijas fél, hogy a nyugdija nem lesz elég a megélhetéshez, vagy a fiatal házas, aki banki kölcsönt vett fel, hogy lesz-e miből megadnia a kölcsönt. Féltjük az egészségünket, iskola kezdés előtt a gyermekeink biztonságát, és még a halálfélelem is megkörnyékezhet. Többen elmondtak epizódokat saját életükből, hogy hogyan győzték le félelmeiket. A felismerés, a kimondás, a megvallás az első lépés a kivezető útban. Ezután megvallani Istennek, elmondani, megosztani a problémát valakivel, együtt imádkozni egy testvérrel. Nagyon lényeges, hogy elővegyük ilyenkor is Isten ígéreteit, melyek erősiteni tudják Istenbe vetett bizalmunkat. Ahány napja vagy egy évnek, mindegyikre jut egy “Ne félj!” a Bibliából. A mi mindeható és mindentudó Atyánk meg akar óvni a fölösleges aggódástól, hiszen ő tartja kézben a történelem eseményeit, a mi életünk történéseit. Ha Krisztusban vagyunk, vele való szoros közösségben éljük napjainkat, akkor megnyugodhatunk abban, hogyha nem is minden úgy alakul, ahogy mi szeretnénk, Ő mindent javunka tud fordítani. (Róma 8, 28). A munkával, a közérdekű tevékenységekkel hasznossá teheti magát az ember és máris nem a félelmein gondolkodik. A kiscsoportos imádkozás során egymásért is imádkoztak a résztvevők.

A finom ebéd elfogyasztása után szervezett játékokra került sor. A focipályán nagy volt a lelkesedés. Kicsik és nagyok rúgták a labdát. Mások csapatépitő játékokban vettek részt Pincotan Emilia szervezésében. Az ebéd utáni séta alkalmával teafüvet is szedtek némelyek.

Késő délután oszlott szét a csapat. Kiváncsian várják a következő közösségépítő napot.

A nap mottója lehet bölcs Salamon mondása: “Vidám szív a legjobb orvosság”.

A közösségi nap létrejöttét a Communitas Alapitvány támogatta.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..