Mit mond a Biblia a horoszkópról

Először is mi a horoszkóp?

Ez egy olyan gyakorlat ami által az asztrológus az égitestek helyzetéből megjósolja az ember sorsát, jellemét, stb.

Már az ősrégi időben űzött mesterség volt. Isten népének megtiltotta még akkor amikor kivezette Egyiptomból, így olvassuk az  5Móz 18:10-ben

Ne találtassék te közötted, a ki az ő fiát vagy leányát átvigye a , tűzön se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló;

 Itt a jegymagyarázó más fordítása: aki a csillagokból (csillagjegyekből) olvas, jövendöl, vagyis mai nyelvünkön a horoszkóp.

 Más idézet:

És 47,13 Tanácsaid sokaságában megfáradtál; no álljanak elő és tartsanak meg az égnek vizsgálói, a kik a csillagokat nézik, a kik megjelentik az újholdak napján, hogy mi jövend reád.

 Isten tiltása nagyon komoly volt, aki ilyen mesterségeket űzött, azt ki kellett irtani népe közül, halál büntetésben kellett részesüljön. Aki ilyet művelt mind utálatos volt az Úr előtt.

A helyzet ma sem változott, Isten nem változott.

Mi az Istenben hívő ember álláspontja a horoszkóppal szembe?

  • Nem művel ilyet,

  • Nem folyamodik azokhoz akik ilyet művelnek, vagyis nem veszi igénybe szolgálatukat,

  • Tehát nem olvassa el az újságokban, nem nézi meg a tévében, nem hallgatja meg a rádióban közölt jövendöléseket, még ha nem is hiszi azokat, akkor sem.

Miért?

  • Mert ezeket hallgatva akaratlanul is a gonosz szellemek hatalma alá kerül,

  • Akaratlanul is figyelembe veszi ezek jövendöléseit,

  • Isten előtt utálatossá válik, olyan ez mintha Isten levenné róla a kezét, a gonosz kezébe, igézetébe kerül.

Ha valamikor ilyet tettél: kérd bűnbánattal Isten bocsánatát, kérd a szabadítását a gonosz igézete alól a Jézus Krisztus áldozata érdemében, ha szükséges kérd lelkipásztorod vagy más lelki testvéred segítségét is.

Érvényes ez más hasonló okult dolgokkal kapcsolatosan is: mint például jóslás, varázslás, igézés, vagy javasasszonyok igézésből való feloldása esetén, hipnózis, stb. esetén is.

Megosztás

Comments are closed